Dakle, kupili ste torbu koju je Vaše dijete željelo, pernicu sa priborom koja ide uz to, pribor za likovnu kulturu, pribor za tjelesnu kulturu, pribor za tehničko crtanje, geografiju (pa zar i to postoji, u moje vrijeme smo sve radili iz glave i kartu svijeta smo znali napamet i u snu)… I to sve ste uspjeli pronaći u motivima koje Vaše dijete želi. Odahnuli ste i osjećate se ponosnima sami na sebe jer ste uspjeli na sve misliti i sve ste učinili na vrijeme.

I baš tada, dijete dolazi iz škole. Vaše dijete je zabrinuto. Osjeća se blaga osuda u zraku. Pitate se što se dogodile. Dijete vadi nešto iz pernice. U tišini. Nosi porukicu za Vas. Porukica je od učiteljice matematike. „Molim nabaviti pribor za geometriju, kao što je najavljeno u eDnevniku.“ Potpis: „Učiteljica Matematike.“

https://git.hr/trgovina/pribor-za-likovni-geometriju-i-geografiju/sestar-optima-max-sa-minama-100061-p10-120/

https://git.hr/trgovina/pribor-za-likovni-geometriju-i-geografiju/modeli-geometrijskih-tijela-glo-p60/

Sav potreban pribor za geometriju možete pronaći na git.hr

Što?!? Pa zar među svim onim priborima što ste već nabavili nije bio i pribor za geometriju? U tom trenutku glavom Vam prolaze mutna sjećanja o Vašim školskim danima i priboru za geometriju koji ste koristili. Prisjećate se da ste imali dva trokuta – nekakva i da ste s njima naučili napraviti okomite i paralelne pravce, dužine ili nešto slično tome. Uglavnom , naučili ste da postoje vertikale i horizontale i da vam je horizontala draža – pogotovo danas kada dođete umorni s posla kući. Učeći osnove geometrije ili ste je odmah zavoljeli (poput autorice ovog članka) ili Vam je i dan danas mrska pomisao na trokute, ravnalo, kutomjer, Pitagorin poučak i jednadžbe za površinu određenih likova.

Nejasno se sjećate vječne dileme oko likova i tijela, sada naravno znate da tijela dolaze u 3D formi jer ste s godinama stekli iskustvo da je to tako. Sjećate se kako vam je jedan od dražih geometrijskih zadataka bio šestarom nacrtati pravilni šesterokutni cvijetić, nekad i dva, jedan preko drugog da dobijete 12 latica. To biste još i danas znali napraviti, ali Pitagorinog poučka se ne sjećate, je li?U tom trenutku shvaćate da vam treba i šestar jer je i on dio pribora za geometriju.

Nakon ovog ubrzanog putovanja kroz vrijeme i blagog napadaja panike jer ste zaboravili nešto tako važno kao što je pribor za geometriju, zahvaljujete bogovima interneta i otvarate Google tražilicu. U horizontalnom položaju upisujete tekst „pribor za geometriju“ u pametni telefon ili neki slični uređaj isto toliko pametan. I eto vas ovdje.

https://git.hr/trgovina/pribor-za-likovni-geometriju-i-geografiju/krivuljar-br-3-3-kom-u-etuiu-veci-k-i-n-p20/

https://git.hr/trgovina/pribor-za-likovni-geometriju-i-geografiju/geometrijski-set-mali-college-wq08977-1b%C2%B853020a-p24-480/

Kompletnu ponudu pribora za geometriju možete pronaći u našoj web trgovini

Ne brinite više i slobodno ostanite u horizontali jer kompletan pribor za geometriju možete naručiti ovdje. U kompletu se nalaze dva pravokutna trokuta (od kojih je jedan jednakokračan, a drugi običan pravokutni raznostraničan – probajte to izgovoriti triput brzo), ravnalo i kutomjer. Da, nema šestara unutra. Trebao bi biti. Znam što mislite, ali stvarno, nismo mi pakirali komplete. Za ozbač. U svakom slučaju imamo široku paletu šestara kojeg također možete naručiti ovdje. U našoj ponudi nalaze se i pojedinačni dijelovi koji se mogu naručiti zasebno ukoliko se neki od dijelova sasvim slučajno i sam od sebe potrgao ili izgubio. Znate kakva su ravnala i trokuti, nedostaje im discipline. Nemaju svijesti o ničem, osim o onome što njih zanima. Samo su im milimetri važni. A šestari tek! Imaju dvije noge. Samo odšeću. U bilo kojem smjeru. Ipak im je na raspolaganju 360 stupnjeva.

U nastavku pogledajte naš izbor kompleta za geometriju. U kompletima se nalaze dva trokuta, ravnalo i kutomjer. Da, nema šestara, znam.
Slijede primjeri ovih pojedinačnih dijelova koji vole sami od sebe i ničim izazvani otići i izgubiti se. Kao što ćete vidjeti neki od njih dolaze u raznim izvedbama pa se jednostavno nisu mogli uklopiti u već postojeće komplete. Ali će se možda zato moći uklopiti sa pernicom i torbom.
A u nastavku probajte uloviti neke od naših šestara koji su očito digli nekakvu bunu i odšetali iz kompleta pribora za geometriju u svim smjerovima i osnovali svoje vlastite komplete.