Bliži se najromantičniji dan u godini – Valentinovo. Smatra se kako dan zaljubljenih ima svoje korijene još u rimskim običajima i kulturi, u svetkovinama pod nazivom Luperkalije koje su završavale 14. veljače i spajale se s blagdanom Junone – zaštitnice braka i kućnog ognjišta.

Ali zašto je Valentinovo dobilo ime?

Smatra se kako je zaštitnik svih zaljubljenih sveti Valentin. Prema legendi o braku mlade kršćanke s rimskim legionarom, potonji je postao kršćaninom zbog ljubavi prema svojoj zaručnici. Tijekom pripreme za brak mladi par je obolio, a na samrtnoj postelji biskup Valentin je blagoslovio njihov brak. Legenda dobiva još dramatičniji patos s obzirom da je vladala zabrana vjenčanja ili osnivanja obitelji za rimske vojnike. Naime, car je smatrao kako će vojnici u borbi izgubiti srčanost kako bi sačuvali vlastiti život i vratili se obitelji, te je stoga zabranio ženidbu i osnivanje obitelji. Sveti Valentin je usprkos carevoj zabrani vjenčavao mlade parove dok ga vlasti nisu ulovile i bacile u tamnicu.

Kako ova legenda nema povijesno uporište, neki su začetke Valentinova potražili u starim običajima s područja Velike Britanije gdje se smatralo kako priroda sama priređuje dan zaljubljenih 14.veljače tzv. „ptičjim vjenčanjem“.

Bez obzira kojoj teoriji naginjete, ako ovo čitate, tada i Vi želite na poseban način obilježiti dan zaljubljenih. Pripremili smo prekrasne, personalizirane poklone kojima ćete Vaše bolje polovice oboriti s nogu.

Personalizirani drveni Sat zaljubljenih u obliku srca, sa gravurom ili tiskom fotografije po Vašem izboru uvijek će vam dati do znanja da je savršeno vrijeme za ljubav tu i sad.

poklon - sat zaljubljenih

Privjesci za ključeve s vašim imenima ili posebnim datumom koji će Vas uvijek podsjećati na najsretniji trenutak – dan kada ste se upoznali, godišnjicu veze ili braka ili bilo koju posebnu obljetnicu ili događaj za koji samo vas dvoje znate.

poklon - privjesci za ključeve

Pečati za Valentinovo namijenjeni su vašim valentinovskim čestitkama, pozivnicama, zahvalnicama, poklončićima i slično. Otisci i motivi ovise isključio o vašim željama, jednako kao i dimenzije te boje otisaka. Pomoću ovih pečata možete zaželjeti Sretno Valentinovo svima koje volite, dodati malo “ljubavi” na vaše kuverte i pozivnice ili poslati poruku onom nekom posebnom!

poklon - pečati za valentinovo

Svi ti jedinstveni pokloni trebaju i jednako takvo pakiranje. Zato smo osmislili personalizirane drvene poklon – kutije koje će pakiranje poklona učiniti jednostavnim, a ujedno estetski originalnim. Ove kutije za Valentinovo originalan su i kreativan način za pakiranje poklona. Osim ljepotom i originalnošću, njihova trajnost i multifunkcionalnost pretvara ih i same u poklon koji se čuva zauvijek.

primjer poklon kutije

Čestitke za Valentinovo prvi puta su poslane u srednjovjekovnoj Danskoj. To su bile anonimne čestitke ručno izrađene od prešanih cvjetića visibaba. Godinama su se slale ručno rađene i ukrašene čestitke i pisma voljenim osobama. Neke od tih čestitki možemo pronaći u muzejima i zbirkama i prava su mala umjetnička i povijesno značajna djela koja pričaju priču čovječanstva.

Esther Howland, Worcester, Massachusetts, prva je osoba koja je uspješno komercijalizirala proizvodnju čestitki. Njezine čestitke bile su ručno rađene i ukrašavane, te su nesumnjivo mnogima u to doba (19. stoljeće) pomogle u njihovim romantičnim poduhvatima.

Odonda je proizvodnja čestitki postala komercijalna djelatnost da bi se u novije vrijeme sve više ponovno cijenile ručno rađene, personalizirane čestitke.

Na tom tragu, mi smo spojili modernu lasersku tehnologiju te je oplemenili kreativnošću i jedinstvenošću koju donosi ručna izrada čestitki. Naše 2D i 3D ljubavne čestitke autorski su radovi koji se laserski režu, a svaka se pojedina ručno sklapa i po želji personalizira tekstom, motivom ili fotografijom. U sljedećoj galeriji pustit ćemo da slika govori više od tisuću riječi.

čestitka - svjetiljka

čestitka - srce

čestitka - drvo ljubavi

čestitka - srce

čestitka - valentinovo

Naše kreativne ljubavne čestitke možete naručiti ovdje.

Sretno vam Valentinovo!

Preporučeni proizvodi

https://git.hr/trgovina/ukrasne-vrecice-papiri-vrpce-i-masne/vrecica-velika-valentinovo-sjaj-sort-264x324x137cm-tg-30v-p24-144/

https://git.hr/trgovina/Bez%20kategorije/cestitka-srce-2-sort-4-motiva-4-color-heart-2-netto/

https://git.hr/trgovina/ukrasne-vrecice-papiri-vrpce-i-masne/vrecica-exclusive-m-210g-svakodnevna-srce-18x23x10cm-75137-p12-240/

https://git.hr/trgovina/ukrasne-vrecice-papiri-vrpce-i-masne/vrecica-exclusive-s-srce-210g-145x155x65-75130-p12-480/