Čovjek je društveno biće, zato živimo u zajednicama. Druženje i socijalizacija nas prate cijeli život. Digitalno doba je dovelo do udaljavanja ili zbližavanja? Često prigovaramo da su  najmlađi previše na mobitelima ne znaju razgovarati nezainteresirani za odrastanje na koje smo mi proživjeli u djetinjstvu. S druge strane danas tehnologija omogućava da djeca pohađaju nastavu, ponovo su u razredu, rade međusobno prezentacije, pišu ispite odgovaraju, uče, digitalno su zajedno.

Pojavom pandemijskog virusa društveno prihvatljiva norma je „socijalna distanca“ kao mjera usporavanja pandemije. Vidite li kakvu poveznicu između djece koja su previše na mobitelima i nove pojave „socijalna distanca“. Udaljavanje, otuđenje…

Gdje je tu prilika za obitelj?

Preporuka Stožera je: što manje izlaziti van, što manje druženja, što manje posjećivanja, preporuka je ostati u obitelji. Iskoristite tu priliku i u svojim obiteljima igrajte društvene igre. To mogu biti razne igre sa kartama, čovječe ne ljuti se, jamb, ili neke kreativne igre… Ako ne znate neku igru igrati sada je prilika da je naučite. Rotiranje društvenih igra je odlična stvar. Svaki tjedan možete igrati novu igru, napravite natjecanje, neka igre budu uzbudljive i interesantne. Ovo je prilika da djeca nauče Vaše igre iz djetinjstva.

Najpoznatija igra je čovječe ne ljuti se.

Ovu igru ne treba posebno objašnjavati, tako je jednostavna. „Čovječe ne ljuti se“ koristimo često u govoru, prilika da to i vježbamo u životu u obitelji J.

https://git.hr/trgovina/darovi/igra-drustvena-covjece-ne-ljuti-se-p48/

Jel se sjećate jamba?

Jednostavna igra koja zabavlja stare i mlade. Društvena igra s kockama. Igra se s 5 kockica, 2 ili više igrača. Jamb može igrati neograničen broj igrača, cilj igre je bacanje kocke da biste dobili najpoželjniju kombinaciju i najbolji rezultat.

https://git.hr/trgovina/darovi/igre/drustvena-igra-piatnik-jamb-722301/

Monopoly je bestseler igra.

Sa njom ne možete pogriješiti. Zna se igrati satima. Taman da zaokupi sve ukućane i dobro se nasmijete. Ujedno je vrlo edukativna igra za mlađe. Prava prilika da djeca nauče upravljati sa financijama.

https://git.hr/trgovina/darovi/igre/drustvena-igra-hasbro-monopoly-klasik-c1009266/

Više o igrama možete pronaći klikom na gumb:

Kroz igre razvijate strpljenje, razumijevanje i toleranciju te pozitivan stav prema okolini. Učite djecu da cijene tuđi rad i zalaganje svih ljudi oko sebe te da prihvaćaju ljude zajedno s njihovim manama. Ovih dana treba nam više nego ikada slobodan duh ne smijemo bit negativnog i ciničnog stava, nezadovoljni i zajedljivi. Širimo pozitivu, smjeh i vjeru u budućnost.