//A pribor za geometriju?

A pribor za geometriju?

Dakle, kupili ste torbu koju je Vaše dijete željelo, pernicu sa priborom koja ide uz to, pribor za likovnu kulturu, pribor za tjelesnu kulturu, pribor za tehničko crtanje, geografiju (pa zar i to postoji, u moje vrijeme smo sve radili iz glave i kartu svijeta smo znali napamet i u snu)… I to sve ste uspjeli pronaći u motivima koje Vaše dijete želi. Odahnuli ste i osjećate se ponosnima sami na sebe jer ste uspjeli na sve misliti i sve ste učinili na vrijeme.

I baš tada, dijete dolazi iz škole. Vaše dijete je zabrinuto. Osjeća se blaga osuda u zraku. Pitate se što se dogodile. Dijete vadi nešto iz pernice. U tišini. Nosi porukicu za Vas. Porukica je od učiteljice matematike. „Molim nabaviti pribor za geometriju, kao što je najavljeno u eDnevniku.“ Potpis: „Učiteljica Matematike.“

Online katalog pribora za geometriju

Sav potreban pribor za geometriju možete pronaći na git.hr

Što?!? Pa zar među svim onim priborima što ste već nabavili nije bio i pribor za geometriju? U tom trenutku glavom Vam prolaze mutna sjećanja o Vašim školskim danima i priboru za geometriju koji ste koristili. Prisjećate se da ste imali dva trokuta – nekakva i da ste s njima naučili napraviti okomite i paralelne pravce, dužine ili nešto slično tome. Uglavnom , naučili ste da postoje vertikale i horizontale i da vam je horizontala draža – pogotovo danas kada dođete umorni s posla kući. Učeći osnove geometrije ili ste je odmah zavoljeli (poput autorice ovog članka) ili Vam je i dan danas mrska pomisao na trokute, ravnalo, kutomjer, Pitagorin poučak i jednadžbe za površinu određenih likova.

Nejasno se sjećate vječne dileme oko likova i tijela, sada naravno znate da tijela dolaze u 3D formi jer ste s godinama stekli iskustvo da je to tako. Sjećate se kako vam je jedan od dražih geometrijskih zadataka bio šestarom nacrtati pravilni šesterokutni cvijetić, nekad i dva, jedan preko drugog da dobijete 12 latica. To biste još i danas znali napraviti, ali Pitagorinog poučka se ne sjećate, je li?U tom trenutku shvaćate da vam treba i šestar jer je i on dio pribora za geometriju.

Nakon ovog ubrzanog putovanja kroz vrijeme i blagog napadaja panike jer ste zaboravili nešto tako važno kao što je pribor za geometriju, zahvaljujete bogovima interneta i otvarate Google tražilicu. U horizontalnom položaju upisujete tekst „pribor za geometriju“ u pametni telefon ili neki slični uređaj isto toliko pametan. I eto vas ovdje.

Kompletnu ponudu pribora za geometriju možete pronaći u našoj web trgovini

Ne brinite više i slobodno ostanite u horizontali jer kompletan pribor za geometriju možete naručiti ovdje. U kompletu se nalaze dva pravokutna trokuta (od kojih je jedan jednakokračan, a drugi običan pravokutni raznostraničan – probajte to izgovoriti triput brzo), ravnalo i kutomjer. Da, nema šestara unutra. Trebao bi biti. Znam što mislite, ali stvarno, nismo mi pakirali komplete. Za ozbač. U svakom slučaju imamo široku paletu šestara kojeg također možete naručiti ovdje. U našoj ponudi nalaze se i pojedinačni dijelovi koji se mogu naručiti zasebno ukoliko se neki od dijelova sasvim slučajno i sam od sebe potrgao ili izgubio. Znate kakva su ravnala i trokuti, nedostaje im discipline. Nemaju svijesti o ničem, osim o onome što njih zanima. Samo su im milimetri važni. A šestari tek! Imaju dvije noge. Samo odšeću. U bilo kojem smjeru. Ipak im je na raspolaganju 360 stupnjeva.

U nastavku pogledajte naš izbor kompleta za geometriju. U kompletima se nalaze dva trokuta, ravnalo i kutomjer. Da, nema šestara, znam.
Slijede primjeri ovih pojedinačnih dijelova koji vole sami od sebe i ničim izazvani otići i izgubiti se. Kao što ćete vidjeti neki od njih dolaze u raznim izvedbama pa se jednostavno nisu mogli uklopiti u već postojeće komplete. Ali će se možda zato moći uklopiti sa pernicom i torbom.
A u nastavku probajte uloviti neke od naših šestara koji su očito digli nekakvu bunu i odšetali iz kompleta pribora za geometriju u svim smjerovima i osnovali svoje vlastite komplete.

2019-03-15T11:33:15+02:00Školski pribor|

Ostavite komentar

Registriraj se, pretplati na newsletter i šaljemo ti kupon za 10% popusta :-) Odbaci