//GIT radno za Radne materijale (kutije tehničke kulture)

GIT radno za Radne materijale (kutije tehničke kulture)

I ove će se školske godine na školskim klupama diljem Hrvatske, ali i Slovenije naći edukativni Radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture. Naime, varaždinska tvrtka GIT, zajedno sa tvrtkom Profil KLETT i slovenskom Rokus Klett, drugu godinu za redom sudjeluje u projektu razvoja i izrade navedenih radnih materijala.

Riječ je o kutijama za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture za 5. do 8. razred osnovne škole, a koji ovisno o razredu i gradivu koje taj razred pokriva, sadržavaju sve od olovaka, škara i ravnala, do drvenih modela, baterija, pribora za brojne vježbe.

Ukratko sve potrebno da učenici kroz edukativnu igru, provođenje pokusa i sastavljanje maketa u praksi nauče sve što stoji u udžbenicima, bilo da je riječ o tehničkim svojstvima materijala, koroziji i zaštiti metala ili sve o elektroinstalacijama u kući.

Radni materijali sadrže i Radne listove u kojima su, uz bitna teorijska znanja, opisani elementi potrebni za provođenje određene vježbe ili pokusa, te korak po korak opisi same vježbe kroz koje učenici uče o iskorištavanju energije vode ili toplinske energije goriva, proučavaju načine djelovanja aparata ili sve o izradi uporabnih predmeta od drva ili plastike.

GIT sudjeluje u osmišljavanju vježbi, izrade prototipova, 3D modela, pronalasku odgovarajućih materijala te nakon toga zadužen je za proizvodnju.

 

2019-01-24T13:03:36+02:00Nekategorizirano|

Ostavite komentar

Registriraj se, pretplati na newsletter i šaljemo ti kupon za 10% popusta :-) Odbaci