Cvijet života nastaje iz sjemena života. Cvijet života sastoji se u pravilu od devetnaest koncentričnih kružnica koje se preklapaju, a sjeme života sastoji se od sedam takvih kružnica. Kružnice su jednake i pravilne. Cvijet Života i Sjeme Života mogu se pronaći u različitim oblicima i bojama.

Moćan simbol koji je proširen diljem svijeta i bitan dio mnogih kultura

Cvijet života prema nekim izvorima datira još prije šest tisuća godina. Mnoge drevne civilizacije diljem svijeta smatraju ga svetim i vjeruju da se u njemu nalaze informacije o postojanju svega što poznajemo. Cvijet života proizlazi iz načina na koji priroda stvara svijet. Opčinjenost ovim moćnim simbolom može se pronaći u arhitekturu i umjetnosti. Leonardo Da Vinci, slavni umjetnik, čovjek ispred svojeg vremena, bio je očaran upravo Cvijetom života. Njegova djela temelje se na matematičkim proračunima kružnica koje su sastavni dio Cvijeta Života.

Vratite ravnotežu u svoj život

Mnogi ljudi prepoznali su važnost i dobrobiti ovoga moćnoga simbola. Koriste ga svakodnevno u različitim prilikama. Vjeruju u njegovu moć koja im pomaže u kreiranju i harmoniziranju vlastitoga života. Osobe koje koriste i prakticiraju zakonitosti Cvijeta života pomoću jednostavnih i različitih načina tvrde kao im to vraća simbiozu u život. Zbog svoje savršene geometrije, matematičke preciznosti prilikom izrade i simetrije predstavlja savršeni red. Vjeruje se da korištenje simbola Cvijeta života može pomoći u usklađivanju duše, uma i tijela te vratiti potreban balans.

Crtanjem Cvijeta Života razvijate mozak i pospješujete radne sposobnosti

Lijeva polutka mozga zadužena je za logiku, matematiku i sve ostale tehničke stvari, dok je desna strana mozga potpuno suprotna. Desna polutka mozga omogućuje nam našu kreativnost, maštu i podupire intuiciju. Crtanjem Cvijeta Života i Sjemena Života obije polutke mozga zajedno funkcioniraju i rade zbog čega čovjek počinje meditirati u pokretu. Klasična meditacija, prilikom koje se najviše pazi na disanje, teška je mnogim ljudima, zato je upravo ovakva vrsta meditacije u pokretu savršena za smirenje i vraćanje uma, duše i tijela u ravnotežu te ulaska u takozvano Theta stanje u kojem čovjek postaje jedinstven s prirodom i svemirom.

Simboli Cvijeta Života i Sjemena Života rasprostranjeni su diljem zemaljske kugle. Mogu se pronaći u različitim oblicima i kao sastavni dio mnogih stvari, od arhitekture, nakita, umjetnosti pa do predmeta koje svakodnevno koristimo u kućanstvu kao što je podmetač za šalice i čaše. Neki vjeruju da se sastav vode u čaši ili vrču koji se nalazi na podlošku koji ima Cvijet života.

 

Ovaj moćan simbol dio je i naše ponude. Uključite ga u svoj svakodnevni život kako bi smirili um i uravnotežili ga s tijelom. Nudimo Vam odlične zidne ukrase, podmetače za čaše, šalice, majice, privjeske, platnene torbe i sve što upotrebljavate svaki dan.

 

Kontaktirajte nas na našim službenim stranicama www.git.hr i www.pecati.com. Pratite nas na našim društvenim mrežama Facebook i Instagram gdje možete pronaći ostale naše zanimljive proizvode.