Anekke torbe

Ja svakako nisam znao. Unatoč tome, moje dame, dobio sam zadatak da vam se obratim i obavijestim vas o toj činjenici. Moram priznati da kao muškarac nisam baš načisto sa ženskim torbama i torbicama. Često se uhvatim u čuđenju kad vidim koliko stvari uspijete strpati u tako malo prostora. Mobitel, novčanik, šminke, olovke, ključevi…kad otvoriš žensku torbicu kao da si otvorio prozor u drugu dimenziju, u kojoj je sve moguće.

No unatoč tome što su izvor čuđenja i misterija za muškarce, torbice prate žene već duže vremena. Izvore ženskih torbica možemo pronaći u 18. stoljeću. Do tada žene su koristile džepove koji su se nalazili ispod haljine kao poseban odjevni predmet. S promjenom mode i ulaskom na scenu užih haljina džepovi se više nisu mogli nositi ispod haljine pa su izvirili na svjetlo dana i postali torbice.

S obzirom na to da su se dotad džepovi odnosno torbice nosili ispod haljine i uz žensku kožu, neki su ih smatrali vulgarnim i avangardnim. Dakle u 18. stoljeću ako ste kao žena koristili torbicu, vjerojatno su vas smatrali skandaloznom i pretjerano naprednom, ali i privlačnom i intrigantnom. Torbica je dobila seksualno značenje.

S razvojem novih metoda putovanja i sve veće dostupnosti tih metoda ženama, torbice su se dalje razvijale, prateći potrebe i trendove. Zbog toga nije pretjerano čudno da su gotovo sve velike dizajnerske kuće za torbice kao što su Louis Vuitton, Gucci, Prada i Hermes nastali krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Sa ženskom financijskom samostalnošću rasla je i modna industrija, pa su i torbice jednako prosperirale.

Anekke novčanici

Danas, iako ne golicaju maštu toliko kao prije, torbice su bitan element modnog izričaja, važan izbor za svaku ženu. Nitko vas neće optužiti da ste pretjerano napredni zato što nosite torbicu, ali mogli bi vas optužiti da dobro izgledate s njom, te da vam lijepo pristaje. A s takvim optužbama se svaka žena rado nosi.

E sad, dizajn Anneke je upravo takav, kao da je došao s nekog drugog svijeta i drugog vremena. Nježnih boja i najčešće prikazujući djevojku izgubljenu u snovima, već na prvi pogled podsjećaju na neka prošla vremena. Vintage stil dodatno doprinosi dojmu koji dizajn ostavlja.

Dakle, Anneke torbice su stvarno prekrasne, a prema mojim kolegicama, to je bitno jer torbica ne služi samo kao sredstvo za prenošenje stvari već i kao accessory, odnosno modni dodatak. Bitno je slaže li se s odjećom i obućom koju žena nosi, tj. upotpunjuje li dojam i izgled koji se želi postići. Zbog palete boja koje Anneke koristi, a koje su mahom nježne i neutralne, nije ih teško spojiti s gotovo bilo kojim odjevnim stilom. Osim toga dodatna prednost nježnih boja i to što su prilagodljive različitim godišnjim dobima. S Anneke torbicom ćete izgledati sjajno i na skijanju, jednako kao i na plaži.

Torbe dolaze u različitim dimenzijama, od običnih malih ručnih torbica pa do većih torbi s mnogo mjesta i pretinaca za one koje žele teret podijeliti sa svojom torbom. Izbor je stvarno velik, a uključuje ruksake, torbe za na rame, te jednostavne ručne torbice.

Osim torbi Anneke radi i novčanike, šalice i kišobrane. Uz lijepu Anneke torbu dobro ide i Anneke novčanik u istom stilu, ali izgleda privlačno i sam za sebe. Istog romantičnog i sanjarskog dizajna kao i torbe, olakšat će vam čuvanje ne tako romantičnih stvari kao što su dokumenti, novac i kreditne kartice.